۴ابعاد تصمیمات استراتژیک
حال این سوال مطرح میشود که آیا تمامیتصمیماتی که سازمان با آن روبرو است، جنبه استراتژیکی دارد؟ معمولا مسائل استراتژیکی سازمان دارای ویژگیهای زیر است:
- موضوعات استراتژیکی نیاز به تصمیمات مدیران سطح بالا دارد. چون تصمیمات استراتژیکی چندین ناحیه از عملیات سازمان را زیر پوشش خود میگیرند، لذا به دخالت مدیران سطح بالا نیاز دارند. چرا که مدیران سطح بالا از آیندهنگری مورد نیاز برای درک نتایج گسترده این چنین تصمیماتی برخوردار هستند و این قدرت را دارند که منابع مورد نیزا برای اینگونه تصمیمگیریها را تأئید و تخصیص دهند.
- موضوعات استراتژیکی منابع زیادی را در سازمان به خود اختصاص میدهند. تصمیمات استراتژیکی به میزان قابل ملاحظهای نیازمند تقسیم افراد، اموال یا پول است که میباید از منابع داخلی یا از خارج سازمان، تأمین شود. این تصمیمگیریها سازمان را متعهد به فعالیتهای طولانی میکند و به همین دلیل به منابع زیادی نیاز دارد.
- موضوعات استراتژیکی، آینده محور هستند. تصمیمگیریهای استراتژیکی بیشتر بر آنچه که مدیران پیشبینی میکنند مبتنی هستند تا آنچه که میدانند. در اینگونه تصمیمگیریها، تأئید بر توسعه پیشبینیهاست که به ایجاد توانائی در سازمان که بهترین استراتژیها را بشود انتخاب کرد، میانجامد. در دنیای تجارت آزاد و رقابتی، زمانی یک سازمان موفق است که بتواند یک موضع پیشبینی نسبت به تغییر ایجاد کند.
- موضوعات استراتژیکی در شکوفائی بلندمدت سازمان موثرند. تعهدات ایجاد شده ناشی از تصمیمگیریهای استراتژیکی، معمولاً پنج ساله است، ولی تأثیرات آن مدت بیشتری دوام مییابد. وقتی که یک سازمان خودش را متعهد به انجام دادن استراتژی خاصی کرد، تخیلات برتری رقابتی آن معمولاً به آن استراتژی پیوند زده میشود. سازمانها در بازارهای خاصی، برای محصولات خاص و با فناوری مخصوصی مشهور میشوند. این شرکتها، اگر در رابطه با این بازارها، در محصولات یا فنآوریها، تغییر بدهند و از یک استراتژی که ریشههای مختلف دارد، استفاده کنند؛ منافع قبلی را به خطر میاندازند. بنابراین، تصمیمات استراتژیکی روی بهتر شدن یا بدتر شدن سازمانها، اثر بسزائی دارند.
- موضوعات استراتژیکی معمولاً نتایج چند وظیفهای یا چند داد و ستدی دارند. تصمیمات استراتژیکی برای بیشترین قسمتهای سازمان نتایج پیچیدهای به بار میآورند. در تصمیمات مربوط به ترکیب مشتریان، تأکید بر رقابت یا ساختار سازمان، الزاماً یک تعداد از واحدهای دادوستدی استراتژیکی، قسمتها یا واحدهای برنامهای شرکت دارند. همه این قسمتها، تحت تأثیر تقسیم مجدد وظایف و منابع ناشی از این تصمیمگیریها، واقع میشوند.
- در موضوعات استراتژیکی توجه به محیط خارج سازمان الزامی است. همه سازمانها، به صورت یک سیستم باز هستند. شرایط خارج بر این سازمانها اثر میگذارد، اینها هم متقابلاً روی محیط خارج از سازمان اثر میگذارند که تا حدود زیادی این تأثیر از کنترل خارج است. بنابراین، برای این که یک سازمان بتواند در وضعیت رقابتی قرار گیرد و موفق باشد، مدیران استراتژیکی آن میباید دیدی فراتر از عملیات سازمان داشته باشند. آنها، باید آنچه که به دیگران مربوط است و احتمالاً انجام میدهند؛ نظیر رقیبان، مشتریان، عرضهکنندگان، اعتبار دهندگان، دولت و کارکنان را هم مورد نظر قرار دهند (حاضر، ۱۳۷۸ ،صص.۲۳۰-۲۲۶،)
سوالات یا اهداف پایان نامه :
– تعیین رابطه بین عقلانیت در فرآیند تصمیمگیری استراتژیک و تعهد سازمانی کارکنان بانک ملت و ۲- تعیین رابطه بین رفتارهای سیاسی در فرایند تصمیمگیری با تعهد سازمانی کارکنان بانک ملت میباشد.
اهداف فرعی این پژوهش عبارتند از:
- تعیین رابطه بین عقلانیت در فرآیند تصمیمگیری استراتژی با تعهد عاطفی کارکنان بانک ملت.
- تعیین رابطه بین عقلانیت در فرآیند تصمیمگیری استراتژی با تعهد مستمر کارکنان بانک ملت.
- تعیین رابطه بین عقلانیت در فرآیند تصمیمگیری استراتژی با تعهد هنجاری کارکنان بانک ملت.
- تعیین رابطه بین رفتارهای سیاسی در فرآیند تصمیمگیری استراتژی با تعهد عاطفی کارکنان بانک ملت.
- تعیین رابطه بین رفتارهای سیاسی در فرآیند تصمیمگیری استراتژی با تعهد مستمر کارکنان بانک ملت.
- تعیین رابطه بین رفتارهای سیاسی در فرآیند تصمیمگیری استراتژی با تعهد هنجاری کارکنان بانک ملت.
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 353
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1